Baby Yoga Level 1 (Αθήνα, 27-29 Μαρτίου 2015 – Θεσσαλονίκη 13-15 Μαρτίου 2015)

 

Το Birthlight είναι μια εκπαιδευτική φιλανθρωπική οργάνωση που προωθεί μια ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της βρεφικής ηλικίας. Κύριος στόχος της είναι να ενισχυθεί η ευεξία και η απόλαυση για τους γονείς και τα μωρά τους, πριν και μετά τη γέννα. Τη διδασκαλία αυτή αναπτύσσει η Francoise Freedman και η ομάδα της για περισσότερα από 20 χρόνια.

Τι είναι η βρεφική γιόγκα;

Με ρίζες στην παράδοση, που υπάρχει ακόμα σε αρκετά μέρη της Ινδίας οι μητέρες να κάνουν καθημερινά απλές κινήσεις Yoga και μασάζ στα μωρά τους, η πρακτική Baby Yoga του Birthlight, έχει προσαρμοστεί στον δυτικό τρόπο ζωής και έχει εμπλουτιστεί σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες. Πρόκειται για απαλές διαδραστικές πρακτικές βασισμένες στη Yoga που διεγείρουν το μωρό μέσα από το άγγιγμα, την αναπνοή, το ρυθμό, την κίνηση, τη βαθιά χαλάρωση.

Τα μαθήματα βοηθούν στην υγιή σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μωρών ενώ παράλληλα καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή των γονιών, ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ τους, αποκαλύπτουν απολαυστικούς τρόπους αλληλεπίδρασης και δημιουργικού παιχνιδιού.

Για ποιους είναι αυτό το σεμινάριο;

Για τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τα μωρά, εκπαιδευτές βρεφικού μασάζ, δασκάλους της γιόγκα και για γονείς που επιθυμούν να διδάξουν άλλους γονείς.

Πώς είναι δομημένο το σεμινάριο;

Το σεμινάριο αποτελείται από τρία σκέλη.
Το 1ο Μέρος (πρώτο σκέλος) είναι ένα εντατικό σεμινάριο που διδάσκεται σε 3 μέρες.
Το πρώτο αυτό σκέλος είναι πραγματικά θεμελιώδες
και καλύπτει ταυτόχρονα τη γιόγκα για μωρά καθώς και βασικές πρακτικές για μητέρες.
Χρησιμοποιούνται οπτικά βοηθήματα για να διευκολυνθεί η μάθηση και οι μαθητές λαμβάνουν ένα λεπτομερές εκπαιδευτικό εγχειρίδιο.

Το δεύτερο σκέλος αποτελείται από πρακτική των ίδιων των μαθητών και εκτείνεται σε μία περίοδο έξι μηνών. Στη διάρκεια αυτή οι μαθητές αφομοιώνουν τα περιεχόμενα του 1ου. Μέρους και στήνουν τις δικές τους
τάξεις, καθώς επίσης παρακολουθούν άλλους δασκάλους στην ειδικότητά τους. Οι δάσκαλοι του σεμιναρίου είναι διαθέσιμοι κατά αυτή την περίοδο είτε για υποστήριξη είτε για συμβουλές.
Τα σχήματα του Birthlight ≪φιλαράκου≫ και του ≪φύλακα σκύλου≫ αποτελούν περαιτέρω πηγές υποστήριξης.

Το 2ο Μέρος (τρίτο σκέλος), διδάσκεται σε 2 μέρες. Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει πιο εξειδικευμένες πρακτικές, μια αναλυτική επισκόπηση των εργασιών που έκαναν οι μαθητές καθώς και των εμπειριών τους από τη
διδασκαλία.
Οι μαθητές έχουν ένα μέγιστο διάστημα 24 μηνών για να ολοκληρώσουν το Δίπλωμά τους, από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουν το 1ο Μέρος.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει:

Εισαγωγή στην ανατομία, τη φυσιολογία, την ανάπτυξη ενός μωρού, Ινδικό βρεφικό μασάζ προσαρμοσμένο για γιόγκα, ειδικό μασάζ και πρακτικές γιόγκα για την πρόληψη και την ανακούφιση κολικών και δυσκοιλιότητας, για την αντιμετώπιση του κλάματος και των δυσκολιών του ύπνου, κ.τ.λ., άνετους και ασφαλείς τρόπους χειρισμού του μωρού βασισμένους σε αρχές της γιόγκα, γιόγκα για ομάδες γονέων με τα μώρα τους και τη δημιουργία μιας χαρούμενης αλληλοεπίδρασης με την ενσωμάτωση κατάλληλων
ασκήσεων για τη μεταγεννητική περίοδο, τη βαθιά χαλάρωση, την εν τω βάθη τόνωση των μυών και τεχνικές αναπνοών, τα συναισθήματα και τη δυναμική του δεσμού γονέα – μωρού, τη δυναμική της ομάδας και το διαδραστικό παιχνίδι, οδηγίες για τη διεξαγωγή αποτελεσματικού και ευχάριστου μαθήματος βρεφικής γιόγκα & μασάζ.
Για πληροφορίες & εγγραφή καλέστε: Elda Lati 6946-622891 / ή στείλτε e-mail στο: friendlybirths@yahoo.com ή στο seminars@babyyoga.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: www.birthlight.com